Home Genel Güneş Döngüsü ve Astrolojik Bağlantılar

Güneş Döngüsü ve Astrolojik Bağlantılar

by Zeynel Eroglu
0 comment

Mühendis ve bilim insanı ingiliz Maurice Cotterell, 1989 senesinde Güneş’in uzunca süreli manyetik saha cevrimesine hesaplayan bir metod bularak, kadim Maya, Tutankamon vakti Mısır ve Güney Amerika’daki Viracochas uygarlıklarının bize kadar ulaşan şifrelerini çözmeyi başardı.
Cotterell’in araştırmaları tıpkı zamanda, Güneşin 28 gündelik turu sayesinde kadınlardaki doğurganlık hormonun nasıl çalıştığını ve anne karnındaki ceninin kişilik yapısının buna bağlı olarak nasıl şekillendiğini de açıklamaktadır. Astrolojik olarak bunu Güneş burcu olarak açıklayabiliriz.
Cotterell’in ilk farkındalığı, gemilerde teknisyen şekilde çalışırken doğudan batıya doğru olan seyahatlerde mürettebatın daha kavgacı ve asabi, kuzeyden güneye doğru yol alırken de daha mutlu ve huzurlu olduklarını gözlemlemesiyle başlandı. Cotterell insan vücudundaki hormon salınımının, Dünya manyetik alanındaki dalgalanmalardan direk olarak nasıl etkilediğini açıklamayı başardı; bu sayede astrolojinin ana konusu olan göksel objelerin insan yapısı üstündeki etkilerini bilimsel şekilde ortaya koymuş oldu.
Güneş topunun ekvatoral yüzeyinde pozitif, negatif, tekrar pozitif ve karma olmak üzere dört farklı manyetik sektör bulunmaktaydı. Her 11 yılda bir kutup polaritesinde aksine dönme olmaktaydı. Güneşten Dünyamıza gelen ışınımlar da Güneş’in kendi etrafında dönüşüne bağlı olarak değişiyordu.
Güneş’e en yakın gezegen olan Merkür her gün 4 derece civarında bir hızla Güneş topunun etrafında ilerlerken Güneşin ekvator bölgesindeki manyetik alanını ileriye doğru itiyordu. Bu hareketin neticesinde Güneşin ekvator bölgesindeki dönüş hızı (28 gün) ile kutup bölgesindeki hızın (38 gün) eşitliği bozulduğundan manyetik konusunda kaymalar oluşuyordu.
Dünyamızda insan doğasının da değişmesine sebep olan manyetik aktivitenin meydana gelmesi ise Güneşin ekvator ve kutup bölgelerindeki manyetik piyasası ile Dünya’nın manyetik alanının hizalanması ile olmaktaydı.
Cotterell bu manyetik aktivitenin ne zaman harekete geçtiğini bulabilmek için Güneş’in kendi etrafında 28 gün, Dünyanın Güneş etrafında 365 gün ve Merkür’şöhret Güneş etrafında 7-8 gün süren turlarını dikkate alarak bir similasyon çalışması yaptı.sonuç olarak her 87 günde bir Güneşin kutup ve ekvator bölgesindeki manyetik yerlerin bir önceki keşişime dik açı oluşturacak konumda kesiştiğini hesapladı. ayrıcalıklı konumlardan Dünya’mıza ulaşan bu ışınımlar astrolojik şekilde her üç ayda bir tekrarlayan burçların kalite (öncü, sabit, değişken) özelliğini açıklamaktaydı.
Her döngüde kalite kendini farklı bir elementte (ateş, hava, su, toprak) ifade ederek 12 farklı burç tipini oluşturuyordu. (Zodyak Burçlar Kuşağı)
Bu olguyu Güneşin 28 günde bir kendi etrafında dönmesi sonucu her ay Dünyamıza dört ayrıcalıklı çeşit ışınım göndermesiyle de açıklayabiliriz. Güneşten gelen parçacıklar manyotesfer tabakasını aşıp Dünyaya ulaşınca kuzeyden güneye doğru seyahat ederek Dünyanın manyetik alanını değiştirdikleri benzeri döllenme anındaki yumurtayı da etkilemekteydi, böylece dört ayrıcalıklı tipte ve üç ayrıcalıklı nitelikte kişilik oluşmaktaydı.
Cotterell Güneş’cilt gelen elektromanyetik dalgaların döllenmeyi etkileyerek dört değişik tipte (ateş, hava, su, toprak) kişilik yaratma bilgisinin yeni bulunmadığını, 1450 yılında ingiltere’de inşa edilmiş bir kilisenin duvarında da rastladığını belgelemekteydi…

İlgili Yazılar

Leave a Comment