Home TAROT JOKER OYUNU AÇILIMI

TAROT JOKER OYUNU AÇILIMI

by Zeynel Eroglu

TAROT JOKER OYUNU AÇILIMI

TAROT JOKER OYUNU AÇILIMI

TAROT JOKER OYUNU AÇILIMI

Kehanet = Bir gelişimin o anki durumu
Zorluk Derecesi =4
Kart Adedi = 12
Tipik sorular = (Meslek, sanat) yolumun hangi aşamasındayım? (Kendimi geliştirme, ruhsal arayış, psikoanaliz) yolunda ne kadar ilerledim?
Joker oyunu, kartların dizilişine göre, olayları kronolojik bir sırada yansıtır. Aynı zamanda, soru soran kişinin gelişmesinin hangi aşamasında olduğunu, neleri tamamlayıp geride bıraktığım ve önünde neler olduğunu da yansıtır. Bu nedenle bu oyun, uzun süreli gelişimlerin incelenmesi için en uygun oyundur. Ancak kartların yerlerine göre özel anlamlar taşımamaları ve her bir kart yalnızca bir öncekine dayandığı için, bazı durumlarda yorum yapmak oldukça güçtür. Ayrıca bu oyun uzun zaman süreçlerinde olacakları belirttiği için, her bir kart apayrı zamanlara işaret ediyor olabilir.
Yorumda zorlanmamızın en önemli nedeni ise, yaşamımızın belli bir mantık çerçevesinde gelişeceği şeklinde bir sabit fikre sahip olmamızdır. Joker Oyunu, karşıt gelişmeleri, yanılgılarımızı, saptığımız dolambaçlı yolları da gösterir.
İlk önce Joker desteden alınır. Geri kalan 77 kart her zamanki gibi karıştırılarak, yelpaze biçiminde açılır. Soru soran kişi bu kartların arasından 12 tanesini seçer ve Joker de bu seçilen kartların arasına karıştırılır.

Soru soran kişi kartların «yukarıdan» mı, yoksa «aşağıdan»mı *açılacağına karar verdikten sonra 13 kart yanyana açılır.
Yani bu, kartlar en alttan mı, yoksa üstten mi başlanarak açılsın anlamına gelir.
Joker burada şimdiki zamanı göstermektedir. Buna göre Joker’in önündeki bütün kartlar geçmişte kalan gelişmeleri, arkasında kalan kartlar ise geleceği gösterir. Eğer Joker ilk kart olarak açılırsa, soru soran kişinin gelişmenin henüz başında olduğu ya da yeni bir başlangıçla karşı karşıya olduğu anlaşılır. Joker, son kart olarak açılmışsa, gelişme sürecinin sonuna geldiğini ya da en azından önemli bir deneyim geçirdiğini gösterir.

Tek tek anlamların daha iyi anlaşılması için, üst taraftaki şemayı inceleyiniz: